KOSTENLOSER VERSAND AB 25€ - 100% ZUFRIEDENHEIT KOSTENLOSER VERSAND AB 25€ - 100% ZUFRIEDENHEITSGARANTIE
Rizinusöl Haut Haare

Ricinusolie:de beste verzorging voor huid en haar?

Ricinusolie zou een mooie huid, een goed verzorgd lichaam en natuurlijke haargroei hebben. Maar het effect is echt zo uitstekend als veel stemmen beweren. Zijn er bijwerkingen De toepassingen van ricinusolie zijn net zo divers als de effecten die naar verluidt van de olie van de tropische wonderboom zijn. Iedereen kan de olie gemakkelijk in de drogisterij kopen. Maar welke van echte kwaliteit is, wordt gebruikt voor wimpers, huid, haar en zelfs het spijsverteringskanaal. Ingrediënten, effecten en toepassingsgebieden zijn bij weinig mensen tot in detail bekend. Dit artikel moet daarom gaan over de oorsprong, productie, toepassing en effecten van ricinusolie. Als onderdeel van verzorgingsproducten heeft castorolie ook een speciale betekenis, die hier nader wordt onderzocht.ll.

DAT DOET RICINUSOLIE

  1. Ricinusolie kanmooie huid bevorderen en hebben een positief effect op de huid.
  2. Ricinusolie biedt actieve ingrediënten voor glanzend haar en een betere haargroei.
  3. Ricinusolie wordt ook klassiek gebruikt als spijsvertering / laxeermiddel.

Overzicht:

Waar is ricinusolie van gemaakt en hoe wordt het gemaakt?
Voor welke toepassingen is castorolie geschikt??
Wat is de chemische samenstelling van ricinusolie?
De geschiedenis van olie
Gevolgtrekking

Waar is ricinusolie van gemaakt en hoe wordt het gemaakt?

Ricinusolie is een plantaardige olie gemaakt van de tropische wonderboom. De wonderboom rizinus communis behoort tot de zogenaamde kroontjesboomfamilie en is giftige plant van het jaar 2018. De boom groeit in de tropische streken van Afrika en staat ook wel bekend als de Christuspalm, kruisboom of luisboom. De plant bloeit van juli tot oktober. Veel tuinders planten deze prachtige plant ook in Europa. De planten, die tot 2,50 m hoog worden, zijn een blikvanger voor iedere tuin. Mede door zijn felrode en stekelige vruchten wordt de eenjarige plant vaak als eyecatcher in de tuin gebruikt. De wonderboom is ook onderverdeeld in verschillende soorten. De bekendste zijn Carmencita of Impala. 

Het zijn de vruchten van de wonderboom die als basis dienen voor de productie van ricinusolie. De plant, vooral de schil van zijn vrucht, is eigenlijk heel giftig. Ze bevatten het gif ricine. Het gif zit in de zaadvachten en moet uit de buurt van kinderen of huisdieren worden gehouden. Ricine is een speciale eiwitverbinding waarvan de aanwezigheid niet te proeven is. Slechts 0,25 milligram van deze verbinding kan dodelijk zijn voor mensen.

Naast het gebruik in cosmetica of de gezondheidssector, worden de vruchten ook gebruikt voor biologische tuinmeststoffen. Om dit te doen, worden de vruchten geperst en verwarmd. Zo scheid je olie van de rest van de vrucht. De warmte is nodig om het gif te laten ontbinden. Ongeveer 40-55 van de zaden bestaan uit olie. De olie zelf is niet giftig..

Rizinusöl

Om ricinusolie te verkrijgen voor verdere verwerking, zijn er twee mogelijke manieren om olie te winnen. Een bijzondere kwaliteit van het product is te herkennen aan het feit dat het koudgeperst is. De industrieel interessantere variant omdat het economischer is, is de meer winstgevende warmpersen. De zaden en hun schelpen worden verwarmd en geperst door een schroef. Er ontstaat een zogenaamde perskoek en een olie. 10 van de oliecomponenten blijven in de perskoek en worden later chemisch geactiveerd door hexaan of heptaan. De rest van de olie zit nu tot 1 in de perskoek. Het wordt vervolgens gebruikt als meststof terwijl de olie verder wordt verfijnd. Hierdoor worden ongewenste stoffen uit de olie verwijderd. De olie wordt ontgomd, ontzuurd en behandeld met stoom. Daarna wordt het verwarmd tot ca. 70-80 graden om eiwitresten te verwijderen. Na verdere oplichting en verkleuring wordt het vervolgens rauw of als onderdeel van verzorgingsproducten gebruikt.det.

Voor welke toepassingen is castorolie geschikt??

Ricinusolie is geschikt voor diverse toepassingen op en in het lichaam. Al in 1552 voor Christus Christus werd geregistreerd op een Egyptische papyrusrol. De zaden van de wonderboom werden zelfs in Egyptische graven gevonden. De korrels van de wonderboom worden sinds de 18e eeuw als laxeermiddel gebruikt. Tegenwoordig gebruikt de geneeskunde ricinusolie in een verfijnde vorm als een additief voor geslachtshormonen of oogdruppels.De cosmetica gebruikt ricinusolie in crèmes, mascara's, baardverzorgingsproducten, haarverzorgingsproducten en badoliën. We hebben hier de meest voorkomende toepassingen in cosmetica samengevat:

  • Huid: Ricinusolie werkt bijzonder goed tegen rimpels op de huid. Het bevordert de aanmaak van huideigen collageen, wat op zijn beurt zorgt voor een stevige en zachte huid. Dit effect wordt vooral gewaardeerd door schoonheidsspecialisten op het gezicht.
  • Haar: De olie dringt diep door in de haarstructuur en verzorgt tevens de hoofdhuid. Haar wordt sterker, heeft een zijdeglans en wordt over het algemeen elastischer.
  • Wenkbrauwen: Speciale zorg voor wenkbrauwen door regelmatig gebruik.
  • Wimpers: Ricinusolie kan met een wattenschijfje op de wimpers worden aangebracht voordat u naar bed gaat. Het blijft 's nachts op de wimper zitten en maakt het soepel. TIP: De applicatie moet enkele weken worden herhaald om een optimaal resultaat te bereiken.
  • Littekens: De olie dringt diep in de huidlaag en kan zo worden gebruikt bij de behandeling van littekens. Daarom wordt dit ingrediënt vaak aangetroffen in gezichtscrèmes.
  • Gezicht: Ricinusolie doodt ziektekiemen en werkt ontstekingsremmend. Het verbetert huidproblemen op het gezicht zoals acne, eczeem of roodheid en irritatie. TIP: Was de olie na gebruik af met warm water.
  • Spijsvertering: bindt water in de darm en verhoogt zo de laxerende druk. Zorg ervoor dat u met een arts praat voordat u het gebruikt voor constipatie.

Gebruik: Ricinusolie is goed voor de huid

Ricinusolie is bijzonder rijk aan antioxidanten. Het heeft een positief effect op de huid, niet alleen als huismiddeltje, maar ook als onderdeel van crèmes en cosmetische producten. Zogenaamde vrije radicalen versnellen het verouderingsproces van de huid. En dit is precies waar ricinusolie een positief effect heeft, omdat de antioxidanten die het bevat deze vrije radicalen bestrijden.

Rizinus Öl Anwendung

Naast het positieve effect tegen het verouderingsproces, heeft ricinusolie een ontstekingsremmende werking en kalmeert het de huid. Het wordt ook aanbevolen voor gebruik bij neurodermitis en acne. Regelmatig en vooral langdurig gebruik kan ontstekingen in de huid bestrijden en verminderen.

Ricinusolie is goed te gebruiken tegen rimpels?

Een bijzonder effectief bestanddeel van ricinusolie zijn echter de vetzuren die het bevat. Hun effect is ook bijzonder zichtbaar door het lage watergehalte. Ze zorgen voor de verbetering van de vochtreserves in de huid. De olie dringt diep in de huid en het aanbrengen leidt tot een stevigere en jongere teint. Maar ondanks de positieve effecten is de medische effectiviteit van ricinusolie op rimpels nog niet voldoende wetenschappelijk onderzocht en onderzocht in studies.

Zijn er bijwerkingen van ricinusolie

Weinig bekende bijwerkingen van het gebruik van ricinusolie op de huid. In ieder geval is het raadzaam om voor gebruik te testen hoe goed de betreffende producten door de huid worden verdragen. Het verzorgingsproduct op een minder ontvankelijke en minder zichtbare plaats aanbrengen en 20 minuten laten inwerken. Bij intolerantie treedt roodheid op, anders kan het product met ricinusolie zonder problemen worden gebruikt. Maagdarmklachten zoals krampen en misselijkheid worden soms gemeld bij gebruik van ricinusolie als laxeermiddel. Ook hier is de bijsluiter van het betreffende product de informatiebron bij uitstek en dient deze zorgvuldig te worden gelezen. De bijwerkingen voor de huid en de bijwerkingen voor het haar zijn niet bekend. Vaak zijn er ook combinaties van stoffen die negatief reageren op de individuele gebruiker. De ricinusolie is niet altijd de oorzaak van een intolerantie, maar de andere componenten van een product. De gebruikte hoeveelheden dienen ook goed gedoseerd te zijn en altijd overeen te komen met de instructies op de verpakking of bijsluiter.

Wat is de chemische samenstelling van ricinusolie?

Ricinusolie is wetenschappelijk ook bekend als castorolie. Het is een plantaardige olie van de plant van de wonderboom, die tot de zogenaamde kroontjesfamilie behoort. Ook bekend als castorolie in Engelssprekende landen, wordt de kleurloze tot lichtgele olie gebruikt in technologie, farmacie, cosmetica en als smeermiddel. Het is afkomstig van geperste zaden en wordt na het persen meerdere keren verwerkt voordat het zijn vertrouwde uiterlijk krijgt. Het eindproduct wordt vervolgens gebruikt voor bijvoorbeeld cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging. De dichtheid van de olie is 0,955 tot 0,968 kg / l. Het heeft een viscositeit die een term is voor de viscositeit van een olie van 935-1100 mPa bij 20 graden Celsius. Het smeltpunt is -12 tot -18 ° C. De olie zelf bestaat uit 80-85 triglyceriden en andere glyceriden van verschillende vetzuren. Deze omvatten ricinolzuur, linolzuur, oliezuur, palmitinezuur en stearinezuur. Het aandeel water is minder dan 0,5.,5%.

De geschiedenis van olie

Volgens de overlevering is het gebruik van de olie van de wonderboom al in de tijd van Herodotus in het oude Egypte bekend. In die tijd werd het vooral gebruikt als zalf en als stookolie voor lampen. De oude Grieken kenden de wonderboom als croton en gebruikten de vrucht ervan als laxeermiddel en als olie om op de huid in te werken. De cosmetische effecten van ricinusolie zijn al eeuwen bekend. Nadat de plant na deze tijdperken was vergeten, werd hij halverwege de 18e eeuw herontdekt en opnieuw als laxeermiddel gebruikt..

Maar ricinusolie werd pas wijdverspreid in de westerse wereld vanaf de jaren zestig, toen de VS de productie van ricinusolie en de teelt van de wonderboom subsidieerde om onafhankelijker te zijn van buitenlandse olie-importen. Later mislukten echter de industriële veredeling en het aanpassen van de plant, waardoor de teelt van de wonderboomplant nu vooral plaatsvindt in landen waar met de hand wordt geoogst. De H-22-variëteit die daar wordt gebruikt, is oorspronkelijk ontwikkeld door het Israëlische Weizmann-instituut en wordt nu veel gebruikt. De belangrijkste landen voor de productie van castorolie zijn India, Brazilië en China. De VS hebben sinds 1990 praktisch geen ricinusolie voor de wereldmarkt geproduceerd. In Duitsland wordt jaarlijks 30.000 ton ricinusolie geïmporteerd, terwijl wereldwijd meer dan een half miljoen ton olie wordt verhandeld.

Ricinusolie kopen en gebruiken

Het gebruik van ricinusolie is heel eenvoudig. De olie zelf is vrij van chemische toevoegingen. Crèmes en cosmetica vullen het vaak op een positieve manier aan, daarom is het vaak meer de moeite waard om producten met ricinusolie te gebruiken in plaats van rauw. Het is alleen belangrijk dat u aandacht besteedt aan de kwaliteit van de producten. Koudgeperste olie is van hogere kwaliteit dan industrieel warmgeperste producten. Hier zijn enkele gebruiksscenario's en aanbevelingen:

  1. Oog rimpels : Masseer de producten 's avonds voor het slapengaan in de aangetaste plekken en laat ze' s nachts intrekken. Zorg ervoor dat er niets in uw ogen komt. Je kunt vroeg afwassen met helder water. Ook na gebruik heeft een gezichtscrème een positief effect.
  2. Gezicht: Een goede applicatie kan gegarandeerd worden met een gezichtsmasker, waarin de aangebrachte producten met ricinusolie langdurig kunnen werken, wederom bij voorkeur 's nachts. Slaapmaskers zijn ook geschikt. Zorg ervoor dat de olie niet op de lakens en kussens druppelt. Verwijderen tijdens het wassen is tijdrovend.
  3. Rimpels: Masseer de verzorgingsproducten in en laat ze inwerken. Na ongeveer 20 minuten inweektijd kan de olie worden verwijderd met water en een gezichtswascrème. Daarna raden we aan om opnieuw een gezichtsmasker aan te brengen.

Over het algemeen moeten de toepassingen gedurende meerdere weken worden uitgevoerd, minstens 2-3 keer per week achter elkaar, om een resultaat te bereiken. Haarverzorgingsproducten kunnen op een vergelijkbare manier worden behandeld. Om zijdezacht haar te krijgen, moet de applicatie worden herhaald. 

Gevolgtrekking

Ricinusolie is onschadelijk in het gebruik ondanks de giftigheid van de plant en vooral de zaadvliezen. Koudgeperste oliën zijn van een hogere kwaliteit dan industrieel verwerkte producten. Na het persen en verwerken heeft de olie uit de wonderboom een positief effect op huid en haar. Het maakt de huid soepel en dringt diep door in de poriën. Als onderdeel van verzorgingsproducten maakt het het haar zacht en veerkrachtig en heeft het een positief holistisch effect op huid en haar. Ricinusolie kan rauw of verwerkt worden gekocht. We raden aan om het in verzorgingsproducten te gebruiken. De inwerktijd moet royaal worden gekozen, zodat de componenten van de olie kunnen werken.

Onze verzorgingsserie

Producten waar andere klanten dol op zijn

Bewertung sober

ERLEBE DIE SOBER QUALITÄT

Außergewöhnlich und klasse.

Bekommen, ausgepackt und sofort getestet; Einfach ein Traum. Ich liebe das Konzept. Super Qualität, eine Creme die genau auf meine Bedürfnisse zugeschnitten ist und dazu sehr ergiebig. Habe schon nach einer Woche erste Verbesserungen gemerkt: Weichere glatte Haut, morgens weniger Knitterfältchen und weniger Pickelchen im Stirnbereich. Danke, werde definitiv wieder bestellen.

ERLEBE DIE SOBER QUALITÄT

Sichtbarer Erfolg

Mein Hautarzt hat mir geraten, mehr für meine reife Haut zu tun. Über das Internet bin ich auf Sober gestoßen. Seit 2 Monaten benutze ich die Hydra Defence Gesichtscreme. Mit Erfolg! Ich bin sehr zufrieden. Danke!

ERLEBE DIE SOBER QUALITÄT

Hochwertige Ware

Timeshift Anti-Aging Serum - Ein tolles Produkt zur täglichen Hautpflege. Das Serum hat einen angenehmen Geruch, vielleicht durch den Grünteeextrakt der dort enthalten ist. Ich habe es täglich aufgetragen und es fühlt sich sehr angenehm auf der Haut an. Tolles Produkt und gerne wieder..

ERLEBE DIE SOBER QUALITÄT

Best facewash I have ever used

Risking to sound too overexcited, this is really the best i've tried! My skin feels very soft already after the first use, and the effect never disappoints. Redness has considerably improved; pores, too. Additionally to daily cleaning, once a week i leave it on my skin for some minutes, and i can feel a good but gentle peeling effect. Simply everything is nice about it, including packaging, look, smell etc. One small space for improvement: the dispenser sometimes chokes or gives out very little, but it recovers after another push.

ERLEBE DIE SOBER QUALITÄT

Begleitet meinen Alltag

Top Produkte zu einem fairen Preis, wenn man Menge und Individualität mit einbezieht. Schön das natürliche Inhaltsstoffe verwendet werden. Lieferung ging fix, Beratung war super und sehr freundlich. Definitiv empfehlenswert.